Експерт на ИМЕУС – участник в CDRC 2019

В периода 06.07.-10.07.2019г. във Виена се проведе петото издание на един от най-престижните световни форуми, посветени на преговорите и медиацията – Consensual Dispute Resolution Competition (CDRC), организирано от Виенския център по международен търговски арбитраж. Състезанието ежегодно събира студенти, адвокати, медиатори и ADR-практици от цял свят, които съвместно участват в уъркшопове, преговорни сесии и редица други инициативи, обменяйки опит и идеи за развитие на медиацията на местно и международно ниво.

Тази година експерт от екипа на ИМЕУС – Георги Еленков, който през 2016 г. участва в състезанието като преговарящ и заедно със своя отбор успя да спечели първо място – се включи в CDRC като един от треньорите на отбора на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Софийският Университет взе участие в четири прелиминарни преговорни сесии, в които студенти от университета преговаряха с представители на престижни университети от Сингапур, Индия и Грузия, като сесиите им бяха медиирани също от студенти – от Бразилия, Индия, Италия и др.

Участието на експерт на ИМЕУС в CDRC 2019 позволи както да споделим своя опит, свързан с усилията ни за развитие на медиацията в България, така и да открием съмишленици, с които екипът ни да си партнира занапред.